Scroll ned

Arkitektens ord om tårn 4 og 5 i Rosenvinge Park

Scroll ned

Få med deg hva arkitekt for Rosenvinge Park-tårnene, Sondre Schou Hauger, sier om tårn 4 og 5 i andre byggetrinn i Rosenvinge Park.

De to tårnene i trinn 2 er plassert i randsonen av parken. Dette grepet gir gode dagslysforhold og utsikt fra samtlige leiligheter samtidig som parken opprettholdes mest mulig intakt.

Vår intensjon har vært å skape moderne, lyse og funksjonelle leiligheter i grønne omgivelser. I Rosenvinge Park skal man kunne bo moderne og privat, med møteplasser som gir rom for sosiale aktiviteter.

Det er fokusert på at både leiligheter og fellesarealer utføres i materialer av høy kvalitet. Fasadene er av pusset mur med innslag av andre materialer. Store glassflater gjør hver enkelt leilighet åpen og luftig. I oppholdsrommene går vindusflater ned til gulv. Dette er med på å viske ut skillet mellom ute og inne samtidig som det får rommene til å virke større. Ved bruk av hjørnevinduer blir utsikten ytterligere forsterket.

Balkongene er utformet med delvis inntrukket yttervegg og delvis utkraging som trekker seg rundt hjørnene på byggene. Dette er gir gode utsikt- og solforhold på balkongene samtidig som det er med på å skape liv i fasaden. De private balkongene kompletteres med stor felles takterrasse og muligheter for privat takparsell for beboerne.

De to tårnene danner et semioffentlig adkomstområde mellom byggene. Gjennomtenkt opparbeidelse av utomhusarealet og inngangsparti med innslag av trespiler på vegg og tak skaper en flott adkomst til byggene.

Arkitekt Sondre Schou Hauger / Jansen arkitekter
ARKITEKT MNAL

Se bildegalleri: Fra innsiden og utsiden av leilighetene på Rosenvinge Park tårn 4 og 5