Kostholdsveiledning og Yoga

Få hjelp til å strekke deg i riktig retning, på et av de nyeste tilskuddene i Lilleeng Helsepark - hos Mat er Medisin. Der står både yoga og kostholdsveiledning på menyen.

Livsstil er hverdagsmønsteret som utgjør hoveddelen av livene våre og for de fleste blir dette flettverket av vaner og dagsrytme til av seg selv, uten at vi tenker så mye over det. ”Her er det svært mye å hente i å legge en god plan”, forteller Anne-Grete i Mat er Medisin som holder til i Lilleeng Helsepark.

 

Yoga4

Spesialkompetanse til glede for beboerne

Det ligger mye kunnskap bak rådene til Anne-Grete Lavik-Haug. Som nevrofysiolog og ernæringsterapeut har hun inngående forståelse for hvordan nervesystemet påvirker fysiologien. I tillegg har hun forsket på legemiddelbruk ved livstilssykdommer, og har spesialkompetanse innen stoffskiftesykdom, hormonell ubalanse, migrene, revmatiske lidelser samt fordøyelsesplager og sykdommer. ”For god livskvalitet og helse er det viktig å redusere stress i hverdagen. Både i form av «vanlig» stress, men også det stresset vi påfører kroppen i form av uheldig mat. Jeg er opptatt av å skape balanse for den enkelte, og vet at kosthold ikke er det samme for alle. Det gjelder å legge opp til endringer som er gjennomførbare – ellers blir det bare med planene”, forteller Anne-Grete, som gjennom konsultasjoner lager personlig tilpassede kostholdsplaner, inkludert handlelister og oppskrifter.

Hverdagsmedisin av gode råd

Ved siden kostholdsveiledning holder hun klasser i medisinsk yoga i lokalene i Lilleeng Helsepark, og arrangerer yoga-tretreats; helgekurs som fokuserer både på trening og kosthold. ”Medisinsk yoga er svært effektivt for å myke opp stive muskler og styrke kjernemuskulaturen og gir en fantastisk hverdagsgevinst i form av økt mobiltet og mindre smerter. Dessuten er det er aldri for sent å begynne. Hverken når det gjelder å legge om kosthold eller å trene. Medisinsk Yoga er ikke minst nyttig for godt voksne”, avslutter hun med et oppmuntrende smil.