Optiker

Det å besøke en optiker er mer enn bare å få et klarere syn på tilværelsen. Optikeren AlfaWiz i Lilleeng Helsepark er litt utenom det vanlige - og perfekt for beboerne i Rosenvinge Park.

AlfaWiz er en av de siste skuddene på stammen av helserelaterte tjenester i Lilleeng Helsepark: En optiker ganske utenom det vanlige som er verdt et besøk ikke bare om skarpsynet er litt på hell - men også om du mener du har riktig styrke på brilleglassene. Når det kommer til å lese, er det nemlig flere faktorer enn skarpsynet som spiller inn.

Fra en enkelt butikk i Ski er nå AlfaWiz-konseptet i prosessen med å ekspandere til en kjede av butikker rundt om i landet. Det er optiker Pål Kolsrud som står bak konseptet og som synes det var på tide at det ble etablert en forretning i Moss. Valget falt på Lilleeng Helsepark - et naturlig valg når det er snakk om et tilbud som legger en ekstra dimensjon til den sedvanlige synstesten og optikerkunnskapen.

 

Alfawiz3

KREVENDE Å LESE

Å se godt er så absolutt knyttet til livskvalitet, men hvordan vi bruker synet kan være det som påvirker oss mest i en hverdagen hvor vi er omgitt av tekster som stort sett leses på en kort armlengdes avstand. ”På sett og vis kan man si at øynene våre ikke er skrudd sammen for å lese – særlig ikke de mengdene vi alle gjør”, kan Anne Lise Nyheim fortelle. Sammen med kollega Magdalena Czajkowski og Jonny Bunæs utgjør de butikkens personale.

”Det kan gi oss utfordringer med alderen, fortsetter Magdalena, selv om også unge helt ned i barneskolealder kan utvikle problemer som går ut over
lesingen.” Når man bevisst eller ubevisst sliter med lesing, kan det gi seg utslag i symptomer som bla. hodepinne, nakke og skulderproblematikk. Eller også at man rett og slett ender opp med å lese mindre.

Synet vårt er i konstant utvikling, og trenger som kjent å sjekkes jevnlig. Bor du i Rosenvinge Park er ikke det noen sak, for her har du altså en spesielt dyktig optiker som nabo. Dermed er det ingenting som står i veien for leselysten!

Les om andre tilbud i tøffelavstand fra leilighetene på Rosenvinge Park:

KOSTHOLDSVEILEDNING OG YOGA

HELSEBRINGENDE TJENESTER OG VELVÆRE