Se video: Kenneth lever livet i Rosenvinge Park

Etter førti år i store eneboliger på Refsnes og Feste, tok Kenneth og Kine valget om å flytte i leilighet. De bestemte seg på timen, og har ikke angret siden.

– Vi hadde ikke egentlig tenkt å flytte i leilighet helt enda, men heller vente i noen år til. Men da vi var på visning her oppe falt vi pladask for alt sammen, hele pakka. Beliggenheten, planløsning, prosjektet, prisen - alt var riktig for oss, forteller Kenneth Falck mens han viser oss rundt i sitt nye hjem i fjerde etasje i Rosenvinge Park.

Se videoreportasjen her - artikkelen fortsetter under videovinduet:

Play Video

– På veien hjem fra visningen, da vi nesten var hjemme igjen, snudde jeg meg mot Kine og sa "er det egentlig noe å lure på da?". "Nei" svarte hun, så da snudde vi og dro tilbake for å signere papirene. Dagen etter kontaktet vi megler for å selge eneboligen vår, sier han og ler litt av at det gikk så fort.

Men sånn er det når ting føles riktig. 

– Vi har faktisk ikke savnet eneboligen et sekund.

Bruker bilen mye mindre enn før

Etter ekteparet Falck flyttet inn i sin flunkende nye leilighet på 90 kvadratmeter, har de merket at behovet for bil har minket.

– Vi har kjøpt oss ryggsekk i stedet. Da tar vi på oss sekken og går, enten det er til butikken, Lilleeng Helsepark eller Rygge Storsenter. Alt er innen fem-ti minutters gange. Vi bruker kun bilen når vi skal på lengre turer, sier Kenneth. 

E6 ligger i et par minutters avstand, noe som gjør de lengre kjøreturene enklere.

Halverte plassen uten problem

Overgangen fra enebolig til leilighet kan være utfordrende. Kenneth og kona var godt vante med å bo på over 200 kvadratmeter, og oppdaget fort at de måtte tenke annerledes da de skulle inn på under halvparten av plassen.

– Før hadde jeg et eget, stort kontor til å jobbe på. Nå har jeg en liten benk. Men det gjør ingen verdens ting. Jeg har plass til det jeg trenger, ler han.

På Rosenvinge er det også bygget en peisestue, som beboerne kan booke dersom de skal ha selskaper eller samlinger. Her er det rikelig med plass, og et kjøkken der man kan lage mat. 

I tillegg er det to gjesteleiligheter man kan leie for å huse overnattingsgjester.

– Vi har booket peisestuen og gjesteleilighet til våren, for da fyller Kine 60 år og vi skal ha selskap. Da er det ikke noe problem at vi ikke lenger har et gjesterom hos oss, når gjestene kan få sin helt egen leilighet veldig rimelig, smiler Kenneth.

– Nærmer oss slutten av byggingen

20. januar 2020 klokka 20 er det salgsstart på de to neste parkboligene i Rosenvinge Park. Disse skal etter planen være klare for innflytning mot slutten av 2022.

– I de to nye tårnene skal det bygges til sammen 50 leiligheter fordelt på fem og seks etasjer. Leilighetene er i alle ulike størrelser mellom 35 og 110 kvadratmeter, så spennet er stort, forteller eiendomsmegler i Meglergaarden, Andreas Thoring. 

Se hele oversikten her: Digital boligvelger for Rosenvinge Park

Til sammen vil det da stå fem tårn rundt parken, og etter planen skal et sjette tårn bygges til slutt. Dermed er det ikke lenge igjen før anleggsarbeiderne pakker sammen og reiser.

– Vi nærmer oss slutten av byggeperioden i Rosenvinge Park nå. Det er et populært prosjekt, og spesielt skryter beboerne av beliggenheten som gjør at man kan gå til absolutt alt, sier Thoring fornøyd.

Artikkelen er også publisert i Moss Avis og produsert som del av et kommersielt samarbeid med Amedia.